Tijdig aanleveren van uw belastingaangifte

Tijdig aanleveren van uw belastingaangifte

Print Friendly and PDF

Als u een ondernemer bent, dan houdt dat in dat u de boekhouding van uw onderneming moet bijhouden. U kunt uw boekhouding het beste uitbesteden aan een boekhouder of een accountant. Als u een kleine onderneming bezit, dan heeft u genoeg aan een boekhouder. Bezit u een wat grotere onderneming dan is het handiger om gebruik te maken van de diensten van een accountant.

Als u van plan bent om uw boekhouding uit te besteden, dan zijn er bepaalde data en deadlines waar u rekening mee moet houden, zodat uw boekhouder of accountant alles netjes op tijd kan afronden en opsturen.Ook in Turkije dient u rekening te houden met een tijdige belasting aangifte. Of u nu per maand, per kwartaal of per jaar een aangifte doet, zorg ervoor dat u altijd op tijd bent.

Een van de belangrijkste belasting aangiften in Turkije is de btw aangifte (kdv, katma değer vergisi) aangifte. De Turkse btw aangifte wordt maandelijks aangerekend op de prijs van de door u verrichte leveringen van goederen en diensten. Het reguliere btw tarief is 18%. Naast de reguliere btw tarief is er ook sprake van lage btw tarieven van 8% en 1%.

Als ondernemer dient u voor de 26ste van elke maand u btw aangifte te doen. Voor een tijdige correcte aangifte is het verstandig om zowel uw inkoopfacturen als de facturen die u aan uw klant heeft uitgeschreven tijdig aan te leveren bij u Turkse boekhouder of accountant. Zorg ervoor dat u al uw facturen, jaaropgaven, jaaroverzichten, bankafschriften, kopieën van leningovereenkomsten, schuldovereenkomsten (senet), gebruikte cheques, verzekeringspolissen, contracten, bonnetjes voor contant betaalde kosten en een kopie van uw bankafschriften van de afgelopen maand tijdig bij uw Turkse accountant aanlevert

Kortom, u bent er als ondernemer voor aansprakelijk dat de aangifte correct en op tijd wordt gedaan. Dit is uiteraard mogelijk als u ervoor zorgt dat u alles netjes bijhoud en tijdig en volledig uw accountant voorziet van de juiste informatie en gegevens.