Buitenlandse vlag hijsen in Turkije

Buitenlandse vlag hijsen in Turkije

Print Friendly and PDF

Ieder land heeft zijn eigen taal, cultuur gebruiken en rituelen en zo ook een eigen vlag.
Een vlag dient als landsherkenning en wordt met speciale nationale gelegenheden gehesen niet alleen door de overheid maar ook door particulieren.
In eigen land is het  toegestaan om op nationale feestdagen de vlag uit te hangen, het is immers feest.

Maar hoe zit dat  met het uithangen van uw  nationale vlag hier in Turkije?

Thuis in eigen land hoeven we daar niet zo over na te denken. Maar hier zijn we te gast en ondanks het feit dat veel buitenlanders hier semi permanent wonen en zich hier meer dan thuis voelen geeft dat ons niet het recht onze nationale vlag zomaar te hijsen.


Het hijsen van de nationale vlag anders dan de Turkse vlag mag alleeen wanneer er een nationale feestdag is, bijv Koningsdag voor de Nederlanders, Constitutionday voor de Noren. Op deze dagen mag de vlag gehesen worden maar alleen wanneer gelijktijdig ook de Turkse vlag gehesen wordt. Beiden dienen van dezelfde grootte te zijn en even duidelijk zichtbaar te zijn. Officieel gezien zou dan eerst de Turkse vlag ( thuisland) aan de linkerzijde en vervolgens uw nationale vlag ( gastland) rechts.

Indien U uw nationale vlag hijst zonder daarbij de Turkse vlag te hijsen kunt U bestraft worden met een geldboete en wordt U verzocht de vlag neer te halen.

In veel gevallen wordt het hijsen van een vlag anders dan de Turkse vlag gedoogd, maar er kan aanstoot aan gegeven worden door Uw medelanders dus let op!

We houden van Turkije, anders zouden we hier niet zijn, culturen verweven is een feest.


Dus laat het motto zijn, hoe meer vlaggen, des te groter de vreugde