Geen wachttijd meer - tapu direct op naam

Geen wachttijd meer - tapu direct op naam

Print Friendly and PDF

2018 is veelbelovend begonnen voor de Turkse vastgoed markt.

Een Europeaan kan namelijk net als een Turkse onderdaan per direct een woning op eigen naam verkrijgen bij de Kadastrale dienst-  de Tapu kantoor. Deze vrijstelling is jammer genoeg nog niet voor alle regio's van Turkije geldig. 

Momenteel zijn de provincies Antalya (zoals Alanya-Kemer-Manavgat), Aydin (zoals Kusadasi, Didim) en Mersin (zoals Anamur - Erdemli) vrijgesteld.
De regio's Mugla (denk aan : Fethiye  - Marmaris- Dalyan- Datca-Bodrum), Izmir en Istanbul zijn niet vrijgesteld.


Tot heden kon een woning pas op naam worden verkregen nadat een toestemmingsprocedure was afgerond. Deze procedure duurde minimaal 6 weken en werd behandeld door een speciale afdeling van de Ministerie van Defensie. Van belang was voor deze afdeling of het aangekochte vastgoed in kwestie in een strategisch militaire zone van Turkije viel of niet.

Deze procedure is nog steeds van kracht voor woningen die buiten de vrijgestelde gebieden bevinden. Sowieso is de procedure van kracht voor percelen waarop een woning nog niet is gerealiseerd. Voor al uw vragen met betrekking tot al uw investeringen in Turkije kunt u contact met ons opnemen.