Vakantie woning verkopen of kopen in Corona-lockdown

Vakantie woning verkopen of kopen in Corona-lockdown

Print Friendly and PDF

Het lijkt erop dat de vraag naar een zelfstandige vakantiewoning, liefst met een eigen zwembad toeneemt. Op zich is dat geen vreemde ontwikkeling nu de mensheid een ongekende lockdown periode moet doorstaan. Je moet afstand van elkaar houden, bijwonen van evenementen, reizen of uitgaan is een tijdje niet meer mogelijk. Het beste is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar hoe houd je dat enkele maanden of misschien zelfs langer uit?   

 

Investeren in een klein vakantiewoning, chalet of bungalow met een eigen ruimte is absoluut geen verkeerde overweging. Sterker nog als je de mogelijkheid hebt moet je de beslissing daartoe zo snel mogelijk nemen om de grote vraag daartoe voor te zijn. 

 

Of stel dat je je vakantiewoning in Turkije wilt verkopen ter investering in een vakantie bungalow in eigen land of ter overbrugging van verlies in inkomen. Verhuren is uiteraard ook een optie. Bij ons kunt u voor al uw zakelijke en privé aangelegenheden  terecht, of het om het aankopen gaat of verkopen, of verhuren met randvoorwaarden. 

 

Verkoop, aankoop en verhuur  op afstand

U vraagt zich natuurlijk af hoe dat mogelijk is onder deze wereldwijde Corona-lockdown, waarbij reizen niet of nauwelijks mogelijk is? Het antwoord is simpel; op basis van een goed afgestemd notariële volmacht kunt u gebruik maken van onze diensten. Op deze manier kunt u veilig, op afstand uw zaken met betrekking tot uw vastgoed in Turkije afhandelen.

 

Voor de legalisatie van de specifieke volmacht kunt u terecht bij uw eigen notaris of een willekeurige notaris in de buurt. Afhankelijk van de opdracht stellen wij de specifieke inhoud van de volmacht in het Nederlands op,  die door uw notaris kan worden gelegaliseerd. Zodoende bent u op de hoogte van de details waarvoor u volmacht verleent.  

 

Hoe ziet een algemene verkoop/aankoop procedure eruit in Turkije? 

In de praktijk komt het vaak voor dat men bij de verkoop en aankoopprocedure gebruik maakt van een vertrouwens relatie, zoals een makelaar, een 'goede' vriend(in), een buurman/vrouw of koper/verkoper. Hoe vertrouwd die relatie ook mag zijn, bij negen van de tien gevallen loopt het uit op misbruik van vertrouwen. Verkopen en aankopen van onroerende goederen doet u met uw verstand en niet met vrienden.

 


Een verkoop of aankoop van een onroerend goed bestaat uit twee essentiële rechtsonderdelen;

  1. Het sluiten van een koopovereenkomst en
  2. De feitelijke eigendomsoverdracht bij het Tapu kantoor. 


Anders dan dat u gewend bent in Nederland, is de rol van de Turkse notaris zeer beperkt bij het sluiten van een deugdelijke koopovereenkomst voor de eigendomsoverdracht. De koper/verkoper dient zelf te waken over de juridische aspecten van de koop opdat er een rechtsgeldige overeenkomst tot stand komt. En dat is niet altijd vanzelfsprekend.

 

Bij het Tapu kantoor kunt u als belanghebbende de juiste informatie verkrijgen die u nodig heeft voor de totstandkoming van een rechtsgeldige (ver)koopovereenkomst. In de openbare registers van het Tapu kantoor worden rechtsfeiten vermeld, zoals de gegevens van de eigenaar, de akte van splitsing of het bestuursplan,  eventuele beslagleggingen, bezwarende inschrijvingen zoals een pand of hypotheekrecht en dergelijke informatie. 

 

Het sluiten van een koopovereenkomst met een makelaar heeft in Turkije geen enkele rechtswaarde, tenzij de makelaar middels een notariële volmacht gerechtigd is om het onroerend goed daadwerkelijk te kopen/verkopen, met alle  risico's van dien. 


Met alleen het ondertekenen van een onderhandse overeenkomst via de makelaar of notaris bent u er nog niet. Het sluiten van een koopovereenkomst verplicht de verkoper namelijk niet om de woning ook feitelijk aan u te leveren. Enige zekerheid biedt een ingeschreven  notariële akte tot toezeggen van levering bij het Tapu kantoor. Maar omdat dit geen verplichte rechtshandeling is, wordt het ook achterwege gelaten. Na het sluiten van een koopovereenkomst dient u ervoor zorg te dragen dat de betaling en de inschrijving van de eigendomsoverdracht bij het Tapu kantoor correct verloopt.
 


Zolang u het eigendomsrecht niet heeft verworven raad ik u aan voorzichtig te zijn met aanbetalingen. Als u al aanbetalingen moet doen, moet u vragen om volwaardige zekerheid voor teruggave. Mocht het gebeuren dat de overdracht niet wordt doorgezet moet u zeker zijn dat u uw aanbetaling onvoorwaardelijk terugontvangt. Een schuldbekentenis (de senet) of een cheque bieden alleen zekerheid als het bedrag daadwerkelijk wordt gedekt door een bank. En dat is veelal niet het geval. 

 

Wij als advocatenkantoor staan 100% garant voor uw koopsom.  

 

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten op afstand aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.