Veranderen van Tapu en Einde Boete

Veranderen van Tapu en Einde Boete

Print Friendly and PDF

Goed Nieuws!

Er is nieuws over de wijziging van de appartementenwet.
De wet op de appartementenwet werd gewijzigd in November 2007.
Als uitsluitsel van deze wet moesten alle appartementeneigenaren én eigenaren van woningen op villaparken de woning om laten registreren van Kat Irtifaki naar Kat mulkiyet. Dit werd gedaan bij het Tapukantoor waar men een nieuw Tapu-uitreksel kreeg.

Dit geheel zorgde voor veel aaanvragen tegelijk en ophopingen op het tapu kantoor.
Met de nieuwe wetswijziging van 29 Juni 2009, is de wet komen te vervallen waarmee ook de boete's niet meer zal worden toegepast.

Automatisch
Tot voor kort was het zo dat wanneer dit niet voor 28 november 2009 gedaan zou worden, eigenaren een boete zouden krijgen van 1000,- TL. Het goede nieuws is dat de uiterlijke datum van 28 november is komen te vervallen en daarmee ook de boete. Mensen die een nieuwe tapu krijgen van het kadaster hoeven niets te doen, nieuwe tapu’s worden automatisch veranderd.

Indien de woonvergunning (iskan/yapi kullanma izni) na de datum van de nieuwe wetgeving (28 november 2007) is verkregen, dan dienen de eigenaren van de splitsingsakte-tapu’s (kat irtifaki tapusu), binnen één jaar vanaf de datum van verkrijging van de specifieke iskan, een eigendomstapu (kat mulkiyeti tapusu) verkrijgen.