Verplichte zorgverzekering vanaf 1 januari 2012!

Verplichte zorgverzekering vanaf 1 januari 2012!

Print Friendly and PDF

Conform de nieuwe Turkse wetgeving is iedereen vanaf 1 januari 2012 verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bent u langer dan 1 jaar onafgebroken woonachtig in Turkije of heeft u een verblijfsvergunning van minimaal 1 jaar en heeft u géén particuliere zorgverzekering vanuit Nederland? Dan dient u zich voor 1 februari 2012 aan te melden bij de dichtstbijzijnde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binnen uw district. Neemt u deze termijn niet in acht dan wordt een boete van 886 TL in rekening gebracht.


De SGK zal bij uw aanmelding een onderzoek naar uw inkomsten uitvoeren. Aan de hand van deze gegevens zal uw zorgverzekeringspremie berekend worden. Indien u zich niet aanmeldt wordt u automatisch in de hoogste premieschaal ingedeeld. De premies worden afhankelijk van uw inkomen berekend en kunnen oplopen tot 212,76 TL per maand. U kunt uw inkomen vast laten stellen bij de Sosyal Güvenlik Vakıfları. Ook als u geen inkomen heeft bent u verplicht dit aan de SGK door te geven.


Premieschalen

Inkomen in TL per maand:                 Premie in TL per maand:


0 – 295                                              0  

295  – 886                                         35,46

886 – 1770                                        106

1770 – en hoger                                212,76


Indien u getrouwd bent met een Turkse partner controleer dan of u bent bijgeschreven in zijn of haar SGK verzekering. Werkt uw partner niet of heeft hij of zij geen verzekering, dan dient u zich ook aan te melden bij de SGK!

Voor de dichtstbijzijnde SGK instellingen  en verdere informatie kunt u terecht op de website www.sgk.gov.tr