Zaken doen in Turkije

Zaken doen in Turkije

Print Friendly and PDF

Turkije biedt de buitenlandse investeerder een groot aantal mogelijkheden.

  

Turkije is zeer strategisch gelegen, namelijk vlakbij Europa en vormt tevens een brug tussen Europa, Centraal Azie en Midden Oosten. 
Sinds 1996 bestaat er een Douane-unie met de Europese Unie en is Turkije tevens kandidaat voor de Europese Unie. Turkije heeft nog steeds de volle aandacht vanuit de Europese Unie. De intresse is niet enkel door zeer belangrijke Nederlandse bedrijven als ING, Rabobank, Eureko, Akzo, Unilever, ABNAmro, maar ook veel Midden Klein Bedrijven starten een kantoor in Turkije.


De internationale verkeer van kapitaal, winsten dividenden en salarissen zijn vrij, de prijs regelingen zijn vrij, heeft een hele jonge beroepsbevolking en de totale binnenlandse markt heeft 75 miljoen consumenten.


We moeten niet vergeten dat Turkije tevens een zeer belangrijke Europese vakantiebestemming is ook voor veel Nederlanders. Hiermee komt natuurlijk ook de onroerendgoedmarkt, en alles wat hiermee samenhangt naar voren.


Advocatenkantoor ÖREN heeft reeds vele bedrijven begeleid bij het oprichten van een vestiging in Turkije en bij de verdere eerste stappen op de Turkse markt. Naar ervaring ziet de Nederlandse onderneming, die een vestiging in Turkije wil openen, zich geconfronteerd met een groot aantal beslissingen.  

De belangrijkste zijn de oprichting en rechtsvorm van de onderneming en de hiermee samenhangende statuten. Het vormen van joint ventures, samenwerken met een Turkse partner, is ook een vorm waar vaak naar gestreefd wordt. 


Uiteraard komen er bedrijven waarvan de aandeelhouders volledig in buitenlandse handen zijn, waarbij er met Turkse managers en Turks Personeel wordt gewerkt. Maar ook vormen waarbij het voor de buitenlandse-desem aandeelhouder belangrijk kan zijn om toch een Turkse aandeelhouder te nemen voor. 

Na de samenstelling van de aandeelhouders moet er gekeken worden naar de vestigingslocatie van het bedrijf. Turkije kent vele speciale zones, zoals vrijhandelszone; tax-vrije zones; alternatieve zones; technologie zones; 

 

ABC CONSULTANCY werkt al jaren samen met Advocatenkantoor ÖREN. Elk project / opdracht wordt  zeer zorgvuldig aangepakt. Zowel een Juridisch als Zakelijke adviseur adviseert hierin. De kennis van Accountants en Advocaten wordt op tafel gegooid. Deze samenwerking kan veel van uw vragen beantwoorden. Via deze site kunt u per email uw persoonlijke advies vragen.