Familierecht

Bent u getrouwd in Turkije, en wilt u wegens problemen in het huwelijk scheiden van uw partner?

In Turkije lopen de echtscheidingsprocedures altijd via de rechtbank. Deze procedures kunnen alleen door een advocaat in gang worden gezet. Onze gespecialiseerde advocaten in het Personen- en Familierecht kunnen u helpen bij dit probleem.

Heeft u hiernaast nog andere zorgen? Namelijk vragen over uw huwelijkse voorwaarden? Of wilt u gewoon meer informatie over samenwonen, gezag en adoptie van kinderen? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag.

Echtscheiding

Als de verhoudingen zo sterk verslechterd zijn, dat u het alleen moet opnemen tegen uw partner van wie u gaat scheiden, is een rechtszaak bij de rechtbank vaak niet te vermijden. In zo’n echtscheiding komt u snel nog negatiever tegenover elkaar te staan. Maar ook dan wordt er samen met u een poging gedaan naar een manier van aanpak.

Echtscheidingsbemiddeling

Gesprekken in een bemiddeling kunnen soms best spannend en moeilijk zijn. Vaak is er wel een tussenweg te vinden. Wij gaan met beide partijen actief in gesprek en proberen zo een tussenweg te vinden. Het eindresultaat houdt meestal lang stand juist omdat u zelf samen met uw ex-partner verantwoordelijk bent voor dat resultaat. In dit hele proces van bemiddeling van de scheiding wordt u actief door ons begeleidt, met het vertouwen dat de afspraken die u uiteindelijk maakt ook echt uw afspraken zijn.

Omgang

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor een goede regeling voor de omgang en zorg van de kinderen. Als de ene aanpak niet werkt, dan kijken we samen naar een andere aanpak. Als overleggen niet werkt, dan wordt in het uiterste geval een procedure gestart bij de rechtbank. Soms constateren we afhankelijk van de situatie, dat geen omgangsregeling beter is voor uw kinderen, dan dat er wél een omgangsregeling is.

Alimentatie

Alimentatie is het meest lastige onderwerp in een scheiding. Geen alimentatie willen betalen aan een ex-partner, en wel in elk geval zo weinig mogelijk wordt er vaak aangegeven. Vergeet echter niet dat aan de andere kant het net zo natuurlijk is om van de ander alimentatie te verlangen, vooral als u zelf niets of heel weinig heeft.

Het is soms een hele klus om een bevredigende regeling voor de alimentatie af te spreken. Maar ook hierin staat voorop dat met onze inzet een goede regeling voor alimentatie kunnen afspreken. Wij proberen voor u de meest unieke oplossingen te vinden.