Onroerendgoed Recht

Investeren in een project of een huis in het buitenland draait vaak om grote bedragen en brengt vele risico’s met zich mee. Het kan voorkomen dat u aanbetalingen doet, gespreid over diverse fases van het project. Wilt u er zeker van zijn dat u aan het einde van de rit de sleutel krijgt van uw droomhuis? Of dat de aannemer niet met uw geld met de noorderzon is vertrokken?

Ons kantoor biedt u 100% onroerendgoed garantie, dan wel uw volledige aankoopbedrag terug en u sluit hierdoor uw risico’s uit.

Dit houdt in:

  • 100% Garantie op het ontvangen van de TAPU (het eigendomsbewijs)
  • 100% Garantie op retour van uw aankoopbedrag
Ons kantoor beschikt over een brede kennis op het terrein van vastgoed in Turkije. Aangezien onze juristen en advocaten de weg weten in het onroerendgoedrecht, wordt er gericht geadviseerd in uw eigen taal. Onze juristen en advocaten kunnen u direct in Nederlands en/of Engels te woord staan.

De aanschaf van een onroerend goed in Turkije als een buitenlander is geregeld onder de reciprociteitsovereenkomst. Een buitenlander mag vastgoed in Turkije kopen als aan deze regelgeving wordt voldaan. De transactie hangt overigens ook af van eventuele overeenkomsten tussen enerzijds het land van herkomst van de koper en anderzijds Turkije. Het is eveneens noodzakelijk om toestemming te hebben van het kadaster en ministerie van Defensie.

Elk vastgoed in Turkije staat geregistreerd in het kadaster (tapu kantoor) van de gemeente waaronder het vastgoed valt. Op de eigendomsakte staat aangegeven dat wanneer het vastgoed van eigenaar is veranderd, beperkende bepalingen overgedragen kunnen worden aan de nieuwe eigenaar.

Binnen het onroerendgoedrecht bieden we de volgende diensten aan:

  • het opstellen van koopcontracten
  • het aanvechten van eigendomsrechten
  • bemiddeling, onderhandeling en oplossing van juridische calamiteiten
  • afwikkeling van de overdracht van het onroerend goed in Turkije bij buitenlandse kopers en/of verkopers
  • het verrichten van  kadastraal vooronderzoek, kadaster registratie, juridische onderzoek naar het onroerend goed en het verzorgen van de benodigde vergunningen
  • juridische bijstand bij pacht en alle overige onroerend goed kwesties